• Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

  • Transformatie winkelcentrum Westwijk

Transformatie winkelcentrum Westwijk

De groei van de wijk maakte het mogelijk om het oude winkelcentrum uit te breiden en transformeren. Het grote ongezellige plein kon eindelijk het echte gezellige hart van de wijk worden.

Wij kregen de opdracht om zowel het nieuwe wijkcentrum als de supermarkt met winkels en appartementen te ontwerpen. Ook hebben we in het stedebouwkundig ontwerpteam gezeten waar de nieuwe configuratie met het plein en de buitenruimte is ontworpen en gedetailleerd.

Het woongebouw hebben we aan de westkant van het winkelcentrum gepositioneerd. Stedenbouwkundig heeft dit een aantal belangrijke voordelen. Het woongebouw vormt samen met de oorspronkelijke twee woongebouwen een ruimtelijke drie eenheid, het plein en de hoofd entrees van alle functies ligt in het hart hiervan. De ligging aan de zijkant van de supermarkt maakt deze bijna vrij indeelbaar en de vrije hoogte bruikbaar. De positie midden-west zorgt ervoor dat er geen zonlicht belemmering op het plein ontstaat belangrijk voor de horeca en de levendigheid.
Het woongebouw is stoer en stevig en heeft door de twee karakteristieke noord-zuidkappen en de hogere bouwhoogte een heldere verankering van het plein en is daarmee een oriƫntatie baken in de wijk.

Het nieuwe en verbouwde wijkcentrum vormt het culturele en sociale hart van de wijk. De aluminium zwart wit gevel is strak fris, modern en een luchtige antagonist van het zware metselwerk van het winkelcentrum. De grote wand aan de kinderdagverblijf speeltuin is gemaakt met holle beplantings stenen die met automatische bewatering een prachtige groene wand geven.