• The Post

  • The Post

  • The Post

  • The Post

  • The Post

  • The Post

  • The Post

The Post

De plek van het voormalige postkantoor is behalve centraal gelegen ook omringd met alle diversiteit die Diemen karakteriseert. De oudere zorgvuldig gedetailleerde 19 e eeuwse pandjes aan de Ouddiemerlaan , de 30 er jaren woningen daartussen en aan de overkant en her en der verspreid de naoorlogse en 60er jaren modernere blokken met recente vernieuwbouw erbij.

We hebben ervoor gekozen om qua schaal en detaillering vooral aan te sluiten bij die van de mooiste panden achter het Wilhelmina plantsoen en aan de Ouddiemerlaan. Onze woningen moeten zich voegen in die sfeer en zorgvuldigheid uitstralen. De schaal is verfijnd en op een bescheiden manier onderscheidend, zeker de 4 twee onder 1 kap woningen in de straat zijn in maat en sfeer naadloos geïntegreerd. Het linker pandje elegant en licht naast de kleine bestaande woning, het rechter pandje iets stoerder, groter en donkerder als overgang naar de hoek.

Aan het plein houden we de schaal verfijnd door de 6 woningen per twee een eigen gezicht te geven. De architectuur is iets voornamer met een hoge begane grond verdieping die aan het plein als commerciële ruimte met bijbehorende uitstraling wordt gerealiseerd. De woningen zelf worden per twee als heren huis ontworpen waarmee ze zowel elegant als stoer zijn . Zowel in kleur als gevel indeling zijn de panden per twee uniek. De hoek onderscheidt zich middels een hoogte accent in de vorm van een kap die daarmee een mooie familie vormt met de overkant van de straat en een inleiding geeft naar de Ouddiemerlaan.

De 10 woningen samen vormen een sfeervol ensemble waar we trots op zijn en we hopen dat de toekomstige bewoners er met veel plezier zullen wonen en werken. De woningen zijn bijna allemaal energieneutraal met een EPC van 0,0. Dit komt o.a. door de aanwezigheid van PV-panelen. Het zijn dus superzuinige woningen !