• Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

  • Brandmeester

Brandmeester

Het plan Brandmeester betreft de herontwikkeling van de voormalige brandweerkazerne locatie en vormt de entree van Amstelveen zuid. De locatie kent diverse ontwerp uitdagingen; de nabijheid van de A4 met geluidsbelasting, de dijk aan de bovenkerkerweg, het bkp van de gemeente Amstelveen. Het programma betreft eengezinswoningen aan de dijk, eengezinswoningen aan de fokkerlaan met parkeren onder de tuinen van de dijkwoningen en een kantoorgebouw met parkeerkelder aan het kruispunt.

Het concept genereert dubbelgrond gebruik door het hoogte verschil met de dijk te benutten. De tuinen van de dijkwoningen liggen boven het parkeren waardoor een nieuw verhoogd maaiveld ontstaat. De architectuur aan de dijkzijde verhoudt zich tot die aan de ouderkerkerlaan. Met schaal en materiaal gebruik iets gevarieerder dan aan de wijk kant. De “ lage” keizerkarelwijk kant voegt zich in de dertiger jaren schaal en architectuur. Het kantoor gebouw is modern en vormt door kleurgebruik, schaalgeleding en de ritmiek van de gevel de verbindende schakel tussen dijk en wijk.